Koloidno srebro za živali
 

Koloidno srebro za pse in mačke

Koloidno srebro je povsem varno za pse, mačke in ostale živali. Uporabljate ga lahko brez skrbi, vendar je pri odmerjanju potrebno upoštevati težo živali. Če se vaš pes počuti slabo, lahko daste eno čajno žličko koloidnega srebra v njegovo vodo za pitje, za mačke in ptice pa manj, odvisno od njihove teže. Pri manjših psih je ta odmerek med 10-15 ml, pri večjih pa 15-20 ml. To ponovite 3-4 na dan. Kadar gre za težje obolenje, lahko to količino prvi dan odmerite vsaki 2-3 ure, potem ponovno 3-4 na dan. Najbolje je, da žival zaužije čisto koloidno srebro, ne dodano v njegovo/njeno pitno vodo. Veterinarske postaje ponujajo posebne brizgalke, ki vam bodo olajšale doziranje. Če boste imeli veliko težav pri doziranju koloidnega srebra psu ali mački, s pršilko obilno popršite njegovo/njeno kožo 3-4 na dan, saj bo tako srebro prešlo v njihov/njen organizem skozi kožo.

Za vzdrževanje dobrega zdravja lahko vsake toliko časa v pitno vodo domačega ljubljenčka dodate koloidno srebro, in sicer eno desertno žličko na 2 litra vode.

 

Koloidno srebro v gelu za pse in mačke

Uporaba koloidnega srebra v gelu je prav tako povsem varna za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke. Kot pri človeku, se gel uporablja lokalno tudi pri živalih za vse vrste ran ali pri zajedavcih. V kolikor vaš hišni ljubljenček ne pusti, da se dotikate njegove rane, lahko brez skrbi uporabite koloidno srebro v pršilu, ki je dobro tudi, kadar se vaš pes ali mačka nenehno praska po določenih mestih. Gel nanašajte na ranjene, obolele ali okužene predele živali obilno, dokler se stanje ne popravi.

Glej farmacevtsko opozorilo pod rubriko Vse o koloidnem srebru!