Pravo koloidno srebro

Kakovost izdelkov iz koloidnega srebra

Številne znamke koloidnega srebra so slabše kakovosti. Najbolj kakovostno koloidno srebro je narejeno z elektro-koloidno/nekemično metodo, kjer srebrni delci in voda tvorita koloidno raztopino, v kateri so delci srebra razpršeni in med seboj povezani z električnim tokom.

Izredno majhni delci srebra so v destilirani vodi suspendirani časovno neomejeno. Idealna barva koloidnega srebra je od prozorne do zlato-rumeno barve, ki spominja na jantarno barvo. Temnejše barve nakazujejo večje srebrne delce, ki se radi nabirajo na dnu steklenice in niso pravi koloidi.

Če izdelek vsebuje stabilizator ali elemente v sledovih, poleg srebra, ali če ga je potrebno pred uporabo pretresti, je slabe kakovosti. Če je potrebno izdelek hraniti v hladilniku, le-ta vsebuje še druge sestavine, ki se lahko pokvarijo. Visoke koncentracije srebra ne pobijajo bacilov bolj učinkovito kakor varna koncentracija okoli 5 delcev srebra na milijon delcev vode (ppm). Višja koncentracija, torej višji ppm, ne pomeni boljše kakovosti koloidnega srebra, pravzaprav je za pitje vse, kar je višje od 12 ppm, potrata. Dejansko potrebujemo le 5 ppm. Standardna in optimalna koncentracija ali suspenzija je okoli 12 ppm. Gel in pršila so narejena v višjih koncentracijah, torej višjih ppm, ker so namenjeni lokalni uporabi. Te vrednosti se gibljejo med 22-25 ppm, lahko pa so tudi višje.

Koloidnega srebra ne proizvajamo masovno. Ko pri nas naročite svoj izdelek, pomeni, da je bil le-ta narejen po naročilu ali nekaj dni pred tem, zato so vsi naši izdelki sveži, kar pomeni, da imajo daljšo življenjsko dobo, ki je navadno nekje med 12-18 meseci. Nekateri viri zatrjujejo, da je življenjska doba, torej rok trajanja koloidnega srebra, neomejena.

Glej farmacevtsko opozorilo pod rubriko Vse o koloidnem srebru!